خانه / اخبار سایت های خبری / فرآورده های لبنی مهمترین راه انتقال تب مالت/ آسیب جدی به امنیت غذایی با بروسلوز 

فرآورده های لبنی مهمترین راه انتقال تب مالت/ آسیب جدی به امنیت غذایی با بروسلوز 


به گزارش خبرنگار مهر، در افتتاحیه این همایش سه روزه دکتر علی اصغر پیوندی رئیس دانشگاه و رئیس پنجمین همایش کشوری بروسلوز حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه را از جمله وظایف نظام سلامت برشمرد و اظهار داشت: این همایش علاوه بر مرور دانستنی های سابق پزشکان، منجر به آشنایی با یافته های جدید می شود که با بکارگیری آنها می توانیم این معضل بهداشتی و درمانی را در جامعه کاهش داده و سبب ارتقای سلامت جامعه شویم.


وی افزود: بیماری بروسلوز یا تب مالت بیماری اندمیکی در ایران است که در شمال، شمالغرب و غرب کشور شیوع بیشتری دارد. بررسی این بیماری با توجه به این که یک بیماری عفونی شایع و رایج در کشور محسوب می شود و همچنین مسایل اقتصادی از بعد امنیت غذایی و دامی را تحت الشعاع قرار می دهد حایز اهمیت است.


پیوندی با اشاره به مشترک بودن بیماری بروسلوز بین انسان و دام گفت: تاثیرات اقتصادی و امنیت غذایی اهمیت بیماری بروسلوز را دو چندان می کند زیرا می تواند سلامت و اقتصاد ما تحت تاثیر این بیماری آندمیک قرار گیرد. بروسلوز می تواند آسیبهای جدی را به امنیت غذایی و اقتصاد وارد کند و سبب کاهش ارتباطات دامی بین کشورها شود بنابراین برخورد جدی تری را می طلبد. 


وی ضمن ابراز تاسف از عدم وجود آمارهای دقیق و مشخص در کشور درخصوص بروسلوز تاکید کرد: داشتن آمار و اطلاعات اولیه نقش مهم و اساسی در برنامه ریزی دقیق  و سیاستگذاری نظام سلامت دارد .


دکتر پیوندی با اشاره به تشخیص دشوار این بیماری به دلیل شباهت با سایر بیماریهای عفونی اظهار داشت: بروسلوز بعد از سل یک بیماری هزار چهره است که تشخیص آن را در برخی موارد دشوار می کند. مزمن بودن و عود بیماری و عوارض آن نیز معضلات زیادی را برای فرد و نظام سلامت ایجاد می کند و از جنبه های بهداشتی و اقتصادی آسیب وارد می کند.


رئیس دانشگاه انتقال بیماری از طریق شیر و فرآورده های لبنی و ترشحات مستقیم را مهمترین راه انتقال بیماری عنوان کرد و افزود: با وجود تمام بحثها در برخی کشورها نظیر سوئد و نروژ برنامه ریزی دقیق منجر به ریشه کنی بیماری بروسلوز شده است.


وی وضعیت دامداری ، نوع دامداری ، سلامت و بهداشت دامداریها، سطح بهداشت عمومی و آموزش دست اندرکاران کنترل بیماری را از جمله عوامل موثر در پیشگیری بیماری برشمرد و افزود: در خصوص این بیماری اگر تعامل سازنده ای بین وزارت بهداشت و ارگانهای درگیر سلامت نظیر جهادکشاورزی و سازمان دامپزشکی وجود نداشته باشد مطمئنا موفق به کنترل بیماری نخواهیم شد.


دکتر مسعود مردانی دبیر همایش نیز در این مراسم با اشاره به برگزاری دوسالانه این همایش تخصصی توسط مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: 150 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که 14 مقاله بصورت سخنرانی و حدود 40 مقاله نیز بصورت پوستر ارایه خواهد شد. همچنین در هفت پانل تخصصی با حضور اساتید داخلی و خارجی موضوعات مختلف در خصوص بیماری بروسلوز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.


دکتر شیرزادی رئیس اداره کنترل بیماریهای مشترک مرکز مدیریتهای بیماریهای وزارت بهداشت نیز در این همایش ضمن ارایه آخرین آمار کشوری و وضعیت جهانی این بیماری ، مهمترین اقدام در پیشگیری و کاهش بروز بیماری را آموزش بهداشت عمومی عنوان کرد.


دکتر شیرزادی افزود: متاسفانه گرایش جامعه به استفاده از فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه افزایش یافته است که این امر یک هشدار و به معنای افزایش ابتلای به بیماری است که اطلاع رسانی و آموزش عمومی در این خصوص را می طلبد. بیشترین موارد ابتلا به بیماری در استانهای لرستان، همدان، آذربایجان غربی، مرکزی و کردستان بوده است. 

پایگاه جامع علوم اطلاعات،منبع خبر:مهر-دانش و فناوری

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

کد امنیتی را وارد نمایید: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

theme